IZNIMNO UGODAN TRETMAN, NEAGRESIVAN, BEZ OPORAVKA I KOMPLIKACIJA.

Bez kisika nema života, a ni lijepe i zdrave kože, jer koža je organ koji živi, diše i obnavlja se. Za normalno odvijanje metaboličkih procesa koža mora biti konstantno opskrbljena hranjivim tvarima i dovoljnom količinom kisika. Kisik na kožu djeluje kao „gorivo“, što ga ima više, stanice su aktivnije. U protivnom, slabi se njezin prirodni mehanizam zaštite, usporava se metabolizam, ubrzava se proces starenja kože te nastaju problemi na koži lica (sivilo kože, fleke..).

OPSKRBA KOŽE KISIKOM PREDSTAVLJA OSNOVNI UVJET ZA NASTAJANJE NOVIH STANICA KOŽE.

Koža kojoj nedostaje kisik izgleda umorno, opušteno i bez sjaja. S godinama razina kisika opada te koži često nedostaje kisik zbog različitih čimbenika. Osiromašenu opskrbu kože kisikom uzrokuje i sve onečišćenija atmosfera te nezdrave životne navike (izloženost stresu, pušenje), a u prvom redu prirodni proces starenja kojim se smanjuje protok krvi u kapilarama. Oslabljena mikrocirkulacija posljedično oslabljuje i oksigenaciju kože.

Tijekom prirodnog procesa starenja opskrba kože kisikom drastično pada:

- u 30-im godinama za približno 25%

- u 50-ima čak za 50%.


TRAJNI NEDOSTATAK KISIKA U TKIVU UZROKUJE UBRZANO STARENJE KOŽE, BORE I OPUŠTENU KOŽU.

Koža je posljednji sustav organa do kojeg dolazi inhalirani kisik. Nedostatak kisika za nju je manje štetan nego za ostale organe. Unatoč tome, posljedice nedovoljne opskrbe kisikom najprije se zamjećuju upravo na koži (dehidratacija kože, umoran izgled, pigmentne nepravilnosti, slab tonus). Bez dovoljno kisika stanice postaju sve slabije i podložnije razvoju bolesti.

S obzirom na današnji način života tijelo ne koristi dovoljnu količinu kisika iz zraka koja je potrebna za kvalitetno funkcioniranje. Prema istraživanjima osoba može dnevno preko kože apsorbirati oko 5.5 l kisika koji može održati 60 trilijuna stanica u dobroj funkciji i producirati nove stanice. U eri dinosaura volumen kisika u zraku je bio od 38-50% , dok je sada oko 21%.

Bez obzira na to je li mlada, zrela, suha ili masna, svaka koža za procese unutar svojih stanica u prvom redu treba kisik. Tretmani su u potpunosti neinvazivni, a posebno su učinkoviti za tretiranje najčešćih problemakao što su suha i nadražena koža, proširene pore, bore i akne. Koža je nakon njege kisikom obnovljena, glađa, elastičnija, ružičasta, podatna, odmorna i vidljivo pomlađena. Kisik na kožu djeluje smirujuće te uništava anaerobne bakterije (koje se održavaju bez kisika).

OXYGEN terapijom ubrzavamo metabolizam i oporavljamo organizam.

Preko oxygen uređaja vršimo bezbolnu terapiju kisikom i koristimo oxygen da se u potpunosti apsorbiraju aktivne supstance duboko u kožu (hijaluronska kiselina, collagen, vitamini...) Svaka od supstanci je samo dodatni plus u kombinaciji s kisikom te ima pozitivno simultano djelovanje.

Oxygen uređaj koristi više načina primjene kisika na kožu koji se koriste zasebno ili u kombinaciji. Kisik se ubacuje pod pritiskom da najdublje prodire u kožu, a uz njega se istovremeno ubrizgavaju aktivne tvari za individualne potrebe kože, npr. pomlađivanje. Prije tretmana se koža očisti da kisik može bolje prodirati kroz kožu, a zatim slijede 4 aplikacije Oxygen uređaja:

● UDISANJE KISIKA

Udisanje kisika poboljšava koncentraciju i pamćenje, jača vid i otpornost organizma, čisti krv, jača srce i poboljšava disanje osoba sklonih astmi ili alergijskim reakcijama. Kisik usporava starenje stanica i povećava ukupnu kondiciju, povećava proizvodnju energije, pospješuje procese detoksikacije organizma.

● SPREJANJE KISIKA

Tretman koji se provodi pomoću aplikatora koji pod snažnim kontroliranim pritiskom, ispušta kisik 93%-tne čistoće kao i aktivne tvari male molekularne težine dospijevaju u kožu gdje stimuliraju mikrocirkulaciju, sintezu kolagena i elastina. Samo sprejanje kisikom koristi se kod upalnih procesa na koži, iritirane i oštećene kože ili na kraju tretmana za osvježenje.

● INJEKTIRANJEM KISIKA

Vraćamo koži izgubljeni sjaj, elastičnost i izjednačenost. Koža postaje zdravija, svježija i znatno manje sklona alergijskim reakcijama, dermatološkim problemima i oboljenjima. Povećava se sposobnost apsorpcije hranjivih tvari i njihovo djelovanje.

● INHALIRATI KISIK znači svakoj našoj stanici dati kisik koji je uskraćen uslijed današnjeg načina života i atmosferskih prilika. Na taj način štitimo organizam od raznih oštećenja i bolesti i repariramo postojeća oštećenja. Kisik se udiše 10 min na način da se na lice postavi maska koja ispuhuje čisti kisik.
Rezultati tretmana kisikom vidljivi su već nakon prvog tretmana. Koža je vidljivo osvježena, hidratizirana, blistava i svježa. Zaštitna funkcija kože je pojačana, a ispuštanje toksina je potaknuto kao i drugih otpadnih tvari iz kože.